Tentoonstelling Rineke Dijkstra | 17e-eeuwse portretten Foto: Gert Jan van Rooij
Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem heeft in 2014 meer bezoekers getrokken dan vooraf verwacht werd. Met nog twee weken te gaan schatten het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem in dat totaal bijna 155.000 bezoekers de drempel zullen passeren. Het museum trok ruim 13.000 kinderen en jongeren onder de 19 jaar, waarvan er 9.000 via scholen kwamen.
 
De Hallen Haarlem boekt met naar verwachting 47.500 bezoekers het beste resultaat van de afgelopen jaren. Ten opzichte van vorig jaar kwamen ruim 10% meer bezoekers naar de tentoonstellingen aan de Grote Markt. Het Frans Hals Museum voorziet 106.500 bezoekers in 2014. Daarmee trekt het museum minder bezoek dan in jubileumjaar 2013, toen het Frans Hals Museum 100 jaar bestond, maar wel meer dan de toestroom in de jaren daarvoor.
 
Directeur Ann Demeester: ‘De Hallen Haarlem geniet nationaal en internationaal een steeds betere reputatie en dat vertaalt zich in meer publiek. Tentoonstellingen als Karels Keuze (de afscheidstentoonstelling van oud-directeur Karel Schampers), Superficial Hygiene, solotentoonstellingen van Michel Auder / Christian Friedrich en met name de zomertentoonstelling Lucht! deden het bijzonder goed. In het Frans Hals Museum werden vooral de tentoonstellingen Rineke Dijkstra |17e-eeuwse portretten en Emoties – Geschilderde gevoelens in de Gouden Eeuw druk bezocht. Die laatste tentoonstelling loopt overigens nog tot en met 15 februari 2015.’
 
© Nationale Onderwijsgids