Normal_schoolbord_schoolkrijt_school

In het Gelderse plaatsje Heelsum start in het nieuwe schooljaar de tweede spirituele school van Nederland. De school krijgt zowel een afdeling voor basisonderwijs als voor voortgezet onderwijs. Dit meldt de Gelderlander.

Drie jaar geleden startte de eerste school voor Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) in Geleen in Limburg. De Onderwijsinspectie heeft de IBBO school erkent en beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs op de Limburgse vestiging als voldoende. De school telt nu 25 basisschoolleerlingen en 25 scholieren in het voortgezet onderwijs.

Het schoolbestuur van IBBO wil spirituele scholen in heel Nederland openen. In Heelsum zal het spirituele centrum van Irene van den Hoogen, het Huis van Heelheid, onderdak bieden aan de leerlingen. Van den Hoogen heeft hoge verwachtingen van de nieuwe school. “Nu zitten veel leerlingen thuis ondanks de leerplicht. Ze passen niet in het reguliere onderwijs. Op onze school in Heelsum krijgen ze straks veel meer aandacht en begeleiding”, zegt ze.

Zaterdag 24 mei organiseert IBBO een informatieochtend voor belangstellenden in Huis van Heelheid in Heelsum. Aanmelden kan via www.huisvanheelheid.nl.

© Nationale Onderwijsgids