Normal_collegezaal__studeren__leeg__daling__universiteit__hbo__hoger_onderwijs

De Hogeschool Geesteswetenschappen in Utrecht (HGU) heet voortaan ‘Academie voor Geesteswetenschappen’. Enkele studenten en docenten hebben zich ingezet om de school te kunnen behouden nadat het een maand geleden failliet ging. Vanaf 6 maart staan de eerste colleges weer gepland. Dat meldt het AD.

De school is een particuliere onderwijsinstelling voor zingeving en spiritualiteit. Vorige maand viel het doek toen bleek dat de financiën niet op orde waren. Als gevolg kregen docenten geen salaris meer en werd de huur van het gebouw niet betaald. Om het onderwijs toch te kunnen behouden, heeft de school zich aangesloten bij een stichting. Het gebouw hoeft niet verlaten te worden en ook de docenten blijven voor het merendeel verbonden aan de nieuwe ‘Academie voor Geesteswetenschappen’.

De nieuwe weg die is ingeslagen heeft wel gevolgen voor directeur en eigenaar Hendrik Boswinkel. Tijdens de rumoerige weken kreeg hij veel kritiek te verduren. De hogeschool zet het bestaan zonder hem voort. De stichting die is opgericht heeft Fons Dekker als voorzitter. Volgens hem hebben zich al ruim 130 studenten inschreven bij de ‘Academie voor Geesteswetenschappen’. Studenten die op de HGU al vakken volgden, kunnen hun studie op de nieuwe academie voortzetten zonder opnieuw collegegeld te betalen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids