Normal_rugzak__klas__kinderen__schooltas__klaslokaal__po

In Doesburg wordt de derde spirituele school van Nederland geopend. Vanaf 5 september kunnen leerlingen uit het basis- en het voortgezet onderwijs terecht op Fluoriet. Dit meldt De Gelderlander.

Fluoriet is een particuliere school, die werkt volgens de principes van Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO). Het IBBO is een erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs. Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid, innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde, valt op de website te lezen.
 
Leerlingen van vier tot en met achttien jaar kunnen op de spirituele school terecht. Ze volgen alle landelijke examens en schooltypen. Volgens de Onderwijsinspectie, die het onderwijstype onderzocht en erkend heeft, zijn de resultaten van de leerlingen en de kwaliteit van het onderwijs voldoende.
 
Naast de school in Doesburg zijn er ook twee IBBO-scholen in Geleen en in Meppel. Daarnaast is men bezig met de oprichting van in totaal vier scholen in onder andere Dordrecht en Nijmegen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids