Gemeente Wijchen neemt deel aan het OOGO-overleg

Een eerste gezamenlijk overleg tussen 17 gemeenten, het regionaal samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland en Voortgezet Onderwijs 25.07 is dusdanig succesvol gebleken, dat er opnieuw met elkaar in gesprek getreden wordt. Het overleg is georganiseerd met het oog op de nieuwe Wet op Passend Onderwijs en de Jeugdwet, wat flinke aanpassingen vereist bij scholen en gemeenten. 

Op 23 januari werd er door de schoolbesturen en gemeenten voor het eerst gesproken over de afstemming over en tussen Passend Onderwijs en Jeugdbeleid, met als uitgangspunt het belang van het kind dat ondersteuning nodig heeft om een succesvolle schoolgang te hebben. 
Ondanks meerdere discussiepunten zien zowel de besturen als de gemeenten genoeg lichtpunten om het motto 'Eén kind, één gezin, één plan, één regisseur' als uitgangspunt aan te houden en opnieuw bij elkaar te komen. 
De volgende OOGO's staan gepland voor mei en november, waarbij besluiten genomen worden over gezamenlijke voorbereidingen en praktische uitwerkingen.
 
Het overleg werd namens de regionale samenwerkingsverbanden Primair Onderwijs (Stromenland) en Voortgezet Onderwijs 25.07 (SWV-V(S)O), waaronder ook de scholen voor Speciaal Onderwijs vallen, gevoerd door zes bestuurders. Wethouders Adams (Grave), Van Dongen (Druten), Beerten en Frings (Nijmegen) vertegenwoordigen de 17 gemeenten: Bergen, Beuningen, Boxmeer, Cuijk, Druten, Gennep, Grave, Groesbeek, Heumen, Mill, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Sint Anthonis, Ubbergen, West Maas en Waal, en Wijchen.