Logo_artis

Volgende week woensdag begint de 59ste editie van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Klaar voor de start!’, over bewegen, winnen en verliezen. Artis viert dit de komende weken met verschillende leuke activiteiten in de tuin.

Kom op woensdag 2, zondag 6, woensdag 9 en zondag 13 oktober van 14.00 tot 15.00 naar de Giraffenstal waar wordt voorgelezen uit het speciaal voor het 175-jarig bestaan van Artis samengestelde kinderboek ‘Hoera, we gaan naar Artis’ en de Artis-gouden boekjes over de olifanten Yindee en Mumba en luister naar de vele verhalen die Artis rijk is. Ook kan je je laten schminken als je favoriete dier in het Vlinderpaviljoen.

Bekijk het volledige dagprogramma op artis.nl/dagagenda.

Daarnaast biedt Artis een les aan die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Leerlingen komen tijdens deze les meer te weten over de verschillende manieren van voortbewegen van dieren. Welk dier is een goede sprinter? Welk dier springt het verst? En hoe zit het met zijn uithoudingsvermogen? Aan de hand van verschillende levende dieren wordt dieper ingegaan op onder anderen deze vragen. De lessen worden op verschillende niveaus gegeven, van groep 3 tot en met groep 8.

Kijk voor meer informatie over les in Artis op artis.nl/scholen.