Normal_kinderen_bassischool_les

ZUIDHORN - Op openbare basisschool De Toermalijn in Den Horn wordt na de zomervakantie geen onderwijs meer aangeboden. Althans, als het ligt aan de Stichting Westerwijs. De stichting heeft de gemeente Zuidhorn geadviseerd de school te sluiten.

Momenteel bezoeken 33 leerlingen De Toermalijn. De school is in 2011 door de Inspectie van het Onderwijs als zeer zwak beoordeeld.

Tijdens een informatieavond op 12 juni is de kwetsbare situatie van de school besproken. Voor een grote groep ouders was dit mede de aanleiding om te informeren naar mogelijkheden op andere scholen. Twee weken later bleek dat ruim de helft van de ouders hun kind voor na de zomervakantie had aangemeld op een andere school. Slechts tien leerlingen zouden op De Toermalijn blijven.

Volgens algemeen directeur Henk Oosting van de Stichting Westerwijs hebben de ouders weloverwogen gehandeld en zijn ze vrij om te kiezen voor een andere school. Hij geeft aan hiervoor begrip te hebben en wil dat het schoolbestuur van de stichting ouders goed begeleidt bij hun schoolkeuze en een zorgvuldig vervolgproces.

Stichting Westerwijs is een stichting voor openbaar basisonderwijs in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres