KNAW Onderwijsprijs wordt weer uitgereikt aan twaalf beste profielwerkstukken

Van perfectionisme tot knieschijfreflex, van kind-influencers tot het Duitse keizerrijk. Ondanks coronapandemie en schoolsluiting werd de KNAW ook in 2021 weer overstelpt met prachtige inzendingen voor de KNAW Onderwijsprijs. Het enthousiasme spatte ervan af. Dit jaar heeft de jury 293 profielwerkstukken bekeken. De twaalf beste werkstukken krijgen een prijs. Dit meldt de KNAW.

Met deze jaarlijkse prijs wil de KNAW het wetenschappelijk denken in het vwo stimuleren. De winnaars krijgen een toelage voor hun eerste collegejaar. Benieuwd wat de twaalf winnende werkstukken zijn? Klik dan hier!
 

De KNAW Onderwijsprijs

Dit jaar reikt de KNAW de KNAW Onderwijsprijs voor de dertiende maal uit binnen de vier vwo-profielen Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. In elk profiel worden de drie beste werkstukken beloond met een prijs. De jury, die de winnaars selecteert, bestaat per profiel uit vier wetenschappers die gelieerd zijn aan de KNAW.
 
Op dinsdag 8 juni zal KNAW-president Ineke Sluiter tijdens een feestelijk programma in het Trippenhuis bekendmaken welke werkstukken per profiel de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen. De eerste prijs bestaat uit een studiebeurs voor het eerste collegejaar ter waarde van 2.000 euro, de tweede prijs is een bedrag van 1.500 euro en de derde prijs bedraagt 1.000 euro. Ook de docenten die de winnende werkstukken hebben begeleid krijgen een onderscheiding van de KNAW en de scholen ontvangen een plaquette.
 
Door: Nationale Onderwijsgids