Margreet van Iterson wint verkiezing Innovatieve Schoolleider van het jaar 2021

Margreet van Iterson van fusieschool Op ’t Hof – De Malsenburg in Tricht is tijdens het AVS Schoolleiderscongres verkozen tot Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2021. Haar bijdrage aan de fusie en het op een andere manier organiseren van het onderwijs bezorgden haar de titel. Dit meldt AVS.

De Algemene Vereniging Schoolleiders organiseert de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’, om zo goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en te belonen. Innovatieve schoolleiders zijn gefocust op de toekomst.
 

Bijdrage aan fusie

De aanwezige deelnemers op het congres bepaalden middels een digitale stemming hun favoriet.  Van Iterson ontving de prijs onder meer voor haar bijdrage aan de fusie en het op een andere manier organiseren van het onderwijs. Van Iterson: “Als je kijkt naar wat kinderen nodig hebben, denk ik dat we naar grotere scholen moeten streven. Vaak wordt die discussie te veel gevoerd op basis van sentimenten en niet van argumenten.”
 

Andere genomineerden

De andere twee genomineerden voor de titel ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar’ waren Astrid Claessens, directeur openbare daltonschool de Bundeling, Bunde en Jos Clout, schoolleider De Zonnewijzer, Roermond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids