Coronaprotocol voor middelbare scholen blijfft onveranderd

Het RIVM komt niet met aanpassingen van het coronaprotocol voor middelbare scholen. Eerder deze week drong de VO-raad er bij het RIVM op aan om nog eens goed te kijken of de maatregelen wel voldoende zijn. Vooral over het gebruik van mondkapjes, krijgt de sectororganisatie namelijk veel vragen van scholen. Dit meldt de VO-raad.

Scholen vinden het vreemd dat in het openbaar vervoer een mondkapje verplicht is, maar op scholen - waar zich ook drukke situaties kunnen voordoen - niet. Volgens het RIVM is de situatie in het ov echter anders dan op scholen. Op scholen geldt de afstandsregel alleen tussen leerlingen en volwassenen en volwassenen onderling. Ook hebben scholen het advies gekregen om de wisselen van lokaal zo in te richten dat er weinig drukte ontstaat in de gangen.

Op een punt is er wel een kleine aanvulling op het protocol. Deze aanvulling stelt dat onderwijsmedewerkers uit risicogroepen die een stabiele medische conditie hebben in principe gewoon inzetbaar zijn. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden over de positie van kwetsbare werknemers.

Door: Nationale Onderwijsgids