Normal_geld__euro__sparen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2019 in totaal ruim 400.00 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 146 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Onder meer aan het Educatieproject ‘Armoede toen en nu’ is een bijdrage toegekend door het Fonds. Dit meldt provincie Drenthe. 

Educatieproject ‘Armoede toen en nu’

Stichting Koloniecentrum in Frederiksoord kan rekenen op een bijdrage van 3.000 euro voor het educatieproject ‘Armoede toen en nu’. Van 23 tot en 31 maart 2020 zullen de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Westerveld een speciaal programma in en om het museum volgen.
 
Het doel is tweeledig: kinderen bewust maken van armoede en het effect daarvan op de maatschappij, en hen kennis laten maken met de specifieke cultuurhistorische erfgoedwaarde van de Koloniën van Weldadigheid. Deze koppeling is gemaakt omdat de Koloniën een uniek historisch voorbeeld zijn van armoedebestrijding. Dit realiseren ze middels een educatief project, waarbij elke schoolklas gedurende één dag het museum bezoekt om daar een uitdagend en actief programma uit te voeren. Het programma bestaat uit een museumbezoek, het nog te ontwikkelen spel ‘Koloniechallenge’ en een interactief theater ‘Rijdend Geldlab’.
 

Junior museumeducatoren

Ook Stichting Nederlands Museum Kinderwereld in Roden kan rekenen op een bijdrage. Er is een bijdrage van 2.000 beschikbaar gesteld voor het project Junior museumeducatoren die in de periode 15-1-2020 tot 15-01-2021 plaatsvindt in Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden.
 
Museum Kinderwereld in Roden bestaat in seizoen 2019 – 2020 vijftig jaar. Ze vieren dit met een bijzondere wisseltentoonstelling over het fenomeen de ‘Rube Goldberg Machine’. Tieners en jongvolwassenen zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de hele wisselzaal. In 2020 krijgen twintig junior museumeducatoren een training en voeren jeugdactiviteiten uit. De eerste helft staat in het teken van ontwikkeling. 
 
Samen met het Noorderpoort college en de Hanzehogeschool worden de  Junioren begeleid om hun eigen activiteiten te ontwikkelen. In de tweede helft zijn de Junioren volwaardig onderdeel van onze organisatie. Om de jeugdactiviteiten onder de aandacht te krijgen, wordt een trailer gemaakt en verzorgen studenten van het Noorderpoort de vormgeving.
 
Door: Nationale Onderwijsgids