Normal_school__klas__docent
Komend jaar wordt de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs weer uitgereikt. Van oktober 2018 tot en met februari 2019 wordt het beste basisschoolproject en het beste middelbare-schoolproject van elke provincie gekozen. De 24 winnaars gaan door naar de landelijke finale op 27 maart 2019 in Leiden. Dit meldt Onderwijsprijs.
 
De provinciale Onderwijsprijs is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Per categorie (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) worden 3 scholen genomineerd en deze geven tijdens de provinciale finalebijeenkomst een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. 
 
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de innovatie in het Nederlands onderwijs in de schijnwerpers te zetten. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provincies.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids