Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs

Binnenkort ontvangen alle basis- en middelbare scholen in Nederland de startfolder voor de Nationale Onderwijsprijs editie 2015-2017. Deze tweejaarlijkse prijs heeft als belangrijkste doelstelling inspirerende initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht te brengen en te verspreiden. De twee categorieën basisonderwijs en voortgezet onderwijs krijgen elk een eigen winnaar die de trofee 'De Bronzen Olifant' ontvangen en een bedrag van 7.000 euro. Dat meldt Nationale Onderwijsprijs.

Alle inzendingen worden vooraf bekeken door deskundigen van Mediant/BerghenLeren (primair onderwijs) en het Cito (voortgezet onderwijs). Elke provincie heeft zijn eigen voorronde met jury die genomineerden en winnaars aanwijst. In de twaalf provincies worden in het najaar een eigen onderwijsprijs uitgereikt. De winnaars in elke categorie worden automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs.

De inzendingen van de provinciale winnaars worden aan de landelijke jury overgedragen. Deze bepaalt uiteindelijk wie zich twee jaar lang 'de beste school van Nederland' mag noemen. Scholen die willen meedoen kunnen zich via www.onderwijsprijs.nl al inschrijven.

© Nationale Onderwijsgids