Normal_docent_leraar_school_les_onderwijs

Docenten van drie middelbare scholen in Venlo zijn zo boos op hun bestuurder dat de medezeggenschapsraad en de vakbonden een bijeenkomst hebben georganiseerd om te overleggen. Volgens de docenten gaat de bestuurder tegen de cao in door een extra lesuur in te voeren. bovendien is de werkdruk op de scholen al erg hoog. Op de bijeenkomst van morgen zullen de docenten beslissen of zij nogmaals met de bestuurder in gesprek gaan of dat ze gaan staken. Dit meldt de Limburger.

Volgens Peter Badoux is het extra uur per week nodig om de financiën van de drie scholen op orde te krijgen. Het gaat om de scholen Valuas, Blariacum en Den Hulster van de Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken. Dat uur extra zou maar één schooljaar lang nodig zijn. Toch schoot het de docenten in het verkeerde keelgat.

Ook de AOb vindt het een slecht plan om geldproblemen op te lossen door leraren langer voor de klas te zetten terwijl de werkdruk al hoog is. Ook vermoedt de bond dat er een angstcultuur heerst op de school. Meer dan honderd leraren komen naar de bijeenkomst die onder schooltijd zal plaatsvinden, maar er zijn ook docenten die niet durven te komen. “Bang dat ze er last mee krijgen”, zegt bestuurder Perry van Liempt van de AOb.

Het extra lesuur is slechts de druppel die de emmer deed overlopen. Het gaat de docenten ook om de taakuren die worden gekort en het gebrek aan vrijheid om zelf de onderwijstijd in te delen. De vakbonden willen van Badoux een zo concreet mogelijk plan zien met meer vrijheid voor de scholen

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids