Nico de Vrede naar Venlo om zaken op orde te stellen bij OGVO

Binnen de Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) stapte bestuurder Roy Palmen vorige week op. Nu komt Nico de Vrede als interim-bestuurder naar Venlo om de zaken op orde te stellen. Dit meldt De Limburger.

De Vrede is geen onbekende. In oktober 2018 kwam hij naar Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) toen er aan het licht was gekomen dat er grote problemen waren op het vmbo Maastricht. Destijds heeft De Vrede lopen ‘puinruimen’ met interim-bestuurder Jan Rijkers nadat bestuurder André Postema was opgestapt.

Organisatiecultuur

De Vrede heeft deze week al de eerste gesprekken. De bedoeling is dat hij in eerste instantie zes maanden blijft, zodat hij de organisatiestructuur en -cultuur tegen het licht kan houden. Daarnaast gaat hij ook de communicatie en de rol van de directeuren en de medezeggenschapsraden onderzoeken. Op basis hiervan zal hij verbeterplannen voorstellen.

Roy Palmen

Palmen is recent opgestapt, omdat de directeuren en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad een motie van wantrouwen hadden ingediend. Er zou sprake zijn van een gebrek aan goede communicatie, transparantie en vertrouwen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer