Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

Leraren van drie middelbare scholen uit Venlo eisen een gesprek met de bestuurder van de overkoepelende Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). Dinsdag was er onder lestijd een bijeenkomst van de boze docenten samen met de vakbonden en de medezeggenschapsraad. De leraren willen dat de leiding iets doet aan de hoge werkdruk en de angstcultuur binnen de organisatie. Dit meldt de AOb.

De aanleiding voor de bijeenkomst was de aankondiging dat docenten nog een uur extra les moeten geven per week. Volgens bestuurder Badoux is dit nodig om financiële problemen op te lossen. Dit schoot de docenten in het verkeerde keelgat omdat de werkdruk al zo hoog is. Een docent tijdens de bijeenkomst: “Het komt erop neer dat iedere drie jaar de financiële problematiek van de scholengroep wordt afgewenteld op het personeel”. Een collega vult aan dat ook de onderwijskwaliteit hieronder te lijden heeft.

De docenten zijn ook niet te spreken over de mentaliteit van het bestuur en de manier waarop de docenten worden behandeld. Er zou sprake zijn van wantrouwen vanuit het bestuur en een angstcultuur. “Als je het er niet mee eens bent, wordt je als raddraaier weggezet.” Sommige docenten die vanuit een uitzendconstructie bij de scholengroep werken durfden niet naar de bijeenkomst te komen uit angst voor de gevolgen.

Bestuurder Badoux is bereid om het gesprek aan te gaan, zegt hij. Volgende week wordt bekend wanneer een gesprek met het bestuur, de toezichthouders en de locatiedirecteuren zal plaatsvinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids