Normal_klaslokaal345

Docenten die onder scholengroep OGVO vallen, hoeven toch niet een uur per week meer lesgeven dan de afspraak was. OGVO schrapt de maatregel, die tijdelijk zou zijn ingevoerd om financiële problemen het hoofd te bieden. Dit meldt AOb.

Bij OGVO, een scholengroep met drie middelbare scholen, zijn docenten sinds het begin van dit schooljaar ingepland voor 750 klokuren in plaats van 730 klokuren les per jaar. Volgens bestuurder Peter Badoux moest deze maatregel vanwege de financiële problemen genomen worden, maar zou het er in de praktijk op neer komen dat er nog steeds 730 uren werden gedraaid vanwege uitvallende lessen. 
 
De vakbonden vonden dat de extra uren zorgen voor meer werkdruk en bovendien is de maatregel tegen alle afspraken in. Ook zijn er nog diverse andere problemen, zoals de angstcultuur, het taakbeleid en de naleving van de cao. Na diverse overleggen is er op in november onder lestijd een ledenbijeenkomst gehouden om duidelijk te maken dat het personeel het zat was en het bestuur te bewegen veranderingen door te voeren.
 
OSGO heeft nu een eerste stap gezet door de extra lesuren te schrappen. De AOb is hier blij mee, maar is nog niet tevreden: “Over structurele oplossingen, zoals het aantal lesweken op jaarbasis, het taakbeleid dat niet jaarlijks wordt vastgesteld en de angstcultuur wilde de bestuurder geen afspraken met ons maken.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids