Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

Tussen personeel en bestuur van de drie middelbare scholen in Venlo is een conflict ontstaan. Docenten moeten één uur per week meer werken dan dat de afspraak was. De vakbonden, waaronder de Algemene Onderwijsbond (AOb), willen vervolgstappen. Dit melden De Limburger en AOb.

Bij OGVO, een scholengroep met drie middelbare scholen, zijn docenten sinds het begin van dit schooljaar ingepland voor 750 klokuren in plaats van 730 klokuren les per jaar. Volgens bestuurder Peter Badoux moest deze maatregel vanwege de financiële problemen genomen worden, maar zou het er in de praktijk op neer komen dat er nog steeds 730 uren werden gedraaid vanwege uitvallende lessen. 
 
De vakbonden vinden dat de extra uren zorgen voor meer werkdruk en bovendien is de maatregel tegen alle afspraken in. De Algemene Onderwijsbond (AOB), FNV Onderwijs en FvOv hebben daarom op 23 oktober onder lestijd een ledenbijeenkomst gepland in de Maaspoort. Eerdere overleggen hebben nog geen effect gehad.
 
Bestuurder Peter Badoux liet weten het heel spijtig te vinden dat het op deze manier moet gaan. Hij erkent dat de scholen veel van de docenten vragen, maar hij denkt ook dat een groot deel van de medewerkers best iets meer wil doen. “Het gaat maar om één schooljaar. Alleen om het tekort weg te werken, zonder verlies van onderwijskwaliteit,” aldus Badoux.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids