Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Scholenkoepel LVO heeft bekend gemaakt dat het bij nader inzien voor een deel van de leerlingen van het VMBO Maastricht toch niet nodig is dat ze naar een speciale zomerschool gaan. De zomerschool is bedoeld om de leerlingen voor te bereiden op herkansingen van het schoolexamen opdat zij alsnog hun diploma kunnen halen. het LVO zegt nu dat voor "een behoorlijke groep" een toets toch niet meer nodig is. Dit meldt NOS.

Voor de leerlingen van VMBO Maastricht is dit de zoveelste wijziging in de plannen en maatregelen om het examendrama op te lossen. Volgens onderwijscoach Ingeborg Dijkstra, die veel van de leerlingen bijstaat, zorgen de vele veranderingen voor veel frustratie en verwarring bij de leerlingen en hun ouders.

De groep leerlingen die nu niet naar de zomerschool hoeft, is overigens niet automatisch geslaagd nu. Zij horen op 31 augustus of ze hun diploma kunnen ophalen of niet. Tegen die tijd is de zomervakantie in Limburg echter alweer voorbij en zijn vervolgopleidingen al gestart. Volgens Dijkstra is dan ook het enige goede in de hele zaak dat er goede afspraken gemaakt zijn met vervolgopleidingen. De leerlingen van het VMBO Maastricht mogen ook als ze hun diploma nog niet binnen hebben alvast beginnen aan hun nieuwe opleiding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids