Normal_pexels-pavel-danilyuk-8423075__1_

Terwijl de zomervakantie voor de meeste kinderen al is begonnen of bijna zal gaan beginnen, blijven 170 kinderen in Nijkerk nog op school. Deze kinderen, die in een kwetsbare situatie opgroeien, zullen tijdens de vakantieperiode op de Zomerschool aan hun leer- of taalachterstand werken. Dit meldt Omroep Gelderland.

 

"We zijn een volwaardige school met leerkrachten. Hiermee kunnen we een zomerdip, de terugval die veel leerlingen in de zomervakantie oplopen, tegengaan. Zo beginnen de kinderen niet met een achterstand aan het nieuwe schooljaar", vertelt projectleider Danny Pennings.

"Zes weken thuiszitten bij kwetsbare gezinnen, met bijvoorbeeld ouders met psychische problemen, is niet handig. En onze aanpak werkt ook echt. De meetgegevens van de scholen bewijzen dat veel kinderen van de Zomerschool in de zomervakantie op niveau blijven of zelfs groeien."

Gemotiveerd

De kinderen zullen van dinsdag tot en met donderdag reguliere lessen krijgen. Wel krijgen zij nog veel ruimte voor creatieve en sportieve activiteiten. Scholen in de gemeente Nijkerk melden hun leerlingen per week aan, door te kijken wie een extra zetje nodig heeft.

Volgens projectleider Pennings komen de leerlingen graag en zijn ze erg gemotiveerd om verder te leren. "Dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen en is ook een van de geheimen achter ons succes."

Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch