Normal_basisschool

Gisteren zijn de Zomerscholen in Middelburg en Vlissingen onder luid tromgeroffel geopend. Zij zijn de komende periode drie weken geopend voor 130 Middelburgse kinderen. “Ik ben super trots op jullie,” zegt Henk Zielstra, directeur van de openbare Archipelscholen. Dit meldt BN De Stem.

“De allerbeste leerlingen van Middelburg,” vervolgt Zielstra in zijn peptalk tegenover de schoolkinderen. “Jullie zijn al goed en jullie willen nóg beter worden.”

Ondersteuning

De Zomerschool is tot stand gekomen zodat de kinderen extra ondersteuning kunnen krijgen, zodat ze het komende schooljaar de anderen kunnen bijbenen met vakken zoals taal en rekenen. Ook gemeente Middelburg vindt de extra ondersteuning van belang. “Daarom hebben we de subsidie voor de Zomerschool nu voor vier jaar vastgelegd”, zegt wethouder van onderwijs Willemien Treurniet. “We hebben geld gekregen om achterstanden in het onderwijs aan te pakken. Een deel daarvan - 120.000 euro - zetten we hiervoor in.”
 
De 130 kinderen in Middelburg zijn verdeeld over twee groepen 1/2, een groep 2/3/4, een groep 4/5 en een groep 6/7/8. In elke groep worden van één leerkracht en twee onderwijsassistenten ingezet. 
 
De ondersteunende school in Vlissingen bevat 86 kinderen die verdeeld zijn over drie groepen (oranje, wit en blauw, afhankelijk van het leerniveau en de leerdoelen van de kinderen). Ook daar worden voor  elke groep een leerkracht en twee onderwijsassistenten gebruikt.

Erop uit

Het curriculum gedurende de drie weken draait om eten en drinken, waarbij de leerlingen uit Vlissingen een kookboek als leerboek gekregen voor deze drie weken. Directeur Cindy Veronique te Ronde van de Vlissingse Zomerschool vertelt dat de kinderen deze na afloop mogen meenemen.
 
Tijdens de lesweken gaan de kinderen ook op excursie. “Wij mogen in Vlissingen een kijkje achter de schermen nemen van een echt restaurant, Pier 7”, zegt Te Ronde. De Middelburgse kinderen gaan daarentegen naar het chocolade museum.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch