Normal_rss_entry-141652

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid gaat kritisch kijken naar de oorzaak van het gestegen aantal zelfdodingen. Vorig jaar maakten 1917 mensen een einde aan hun leven, 23 meer dan in 2016, meldde het CBS vandaag. Het aantal zelfdodingen onder mensen van tien tot twintig jaar nam toe van 48 tot 81. Blokhuis praat volgende week onder andere met 113 Zelfmoordpreventie.

Blokhuis wil weten wat de oorzaak is van de stijging van het aantal zelfdodingen. Ook wil hij weten of er sprake is van een eenmalige piek of dat er iets anders aan de hand is. Hij praat hier volgende week over met onder meer stichting 113 Zelfmoordpreventie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het aantal zelfdodingen onder mensen van tien tot twintig jaar nam toe van 48 in 2016 tot 81 in 2017. Binnen deze groep zijn het met name oudere tieners die zelfmoord plegen. Volgens de bewindsman onderstreept de toename "de noodzaak van het beleid van dit kabinet om extra in te zetten op suïcidepreventie". Er gaat bijvoorbeeld extra geld naar 113.

Door: ANP