Winnaars Nederlandse Biologie Olympiade 2018
Na een intensieve trainingsweek bij Wageningen University zijn de winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade bekendgemaakt. De top-4 zal Nederland in juli vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran. Ward de Ridder van het Antoniuscollege te Gouda won als vijfdeklasser de finale. Hij wordt vergezeld door Yelle Tanesha (Stedelijk Gymnasium Schiedam), Tim van Dijk (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) en Emin Araftpoor (Zeldenrust-Steelantcollege, Terneuzen). Dit meldt Biologie Olympiade.
 

In de afgelopen week vond de eindronde plaats van de Nederlandse Biologie Olympiade. De twintig beste vwo biologieleerlingen, geselecteerd uit meer dan 9.500 deelnemers aan de voorronde, waren een week lang te gast bij Wageningen University. Ze kregen colleges, practica en toetsen op hoog niveau over een breed scala aan biologieonderwerpen: van het ontleden van regenwormen en het bestuderen van plantencellen tot CRISPR-Cas en bioinformatica.

De verscheidenheid aan onderwerpen is belangrijk als voorbereiding voor de Internationale Biologie Olympiade. Op 14 juli vertrekt het team naar Teheran om het op te nemen tegen de beste leerlingen van bijna 70 andere landen.

“De leerlingen waardeerden de variëteit aan onderwerpen”, aldus Nienke Nobel, één van de organisatoren. “De onderwerpen worden behandeld op universitair niveau. Daarvoor hadden ze zich vooraf goed voorbereid, maar ook tijdens de week werd er hard gestudeerd.”  De leerlingen zullen op de internationale eindronde begeleid worden door Roel Baars (Hogeschool Inholland), Ange Taminiau (SLO) en Christine Moene (Universiteit van Amsterdam).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids