Normal_school_les_klas_boeken

Scholen  blijken het vaak lastig te vinden om passende leermiddelen en - methoden te kiezen bij de onderwijsvisie te kiezen van de school. Kennisnet en SLO hebben nu drie oplossingen voorgesteld om het aanbod aan leermiddelen voor scholen overzichtelijker te maken en het keuzeproces van scholen te verbeteren. Dit meldt de VO-Raad

De onderzoekers bevelen aan om het aanbod transparanter te maken voor objectieve informatie over  leermiddelen te verzamelen en daarin ook ervaringsbeoordelingen van gebruikers te verwerken. Daarnaast moeten er hulpmiddelen komen voor scholen om hen te helpen bij hun keuze. Ten slotte moeten scholing en kennisdeling de expertise en het zelflerend vermogen van de sector bevorderen.

De VO-Raad meldt op de website met deze aanbevelingen aan de slag te zullen gaan. Zo gaat de raad in gesprek met aanbieders en distributeurs om het aanbod overzichtelijker te maken. Samen met Kennisnet wil de raad bovendien aandacht besteden aan ondersteuning van leermiddelenbeleid van scholen en het curriculumbewustzijn van docenten. De VO-Raad ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor SIVON. Binnen deze ict-inkoopcoöperatie die onlangs werd opgericht onderzoeken enkele schoolbesturen hoe zij effectiever en efficiënter leermiddelen kunnen inkopen.

Meer informatie op www.vo-raad.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids