Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

Sinds de invoering van het Boris Praktijkloket neemt het aantal leerlingen dat een praktijkverklaring behaalt spectaculair toe. Inmiddels nemen 94 scholen voor voortgezet speciaal onderwijs en 101 praktijkonderwijsscholen deel aan het Boris-programma. Dit meldt Lecso.

Het project 'Boris brengt je bij 'n baan' werd in november 2015 om kwetsbare jongeren uit het vso en praktijkonderwijs meer kansen te bieden op een baan. Met een Boris Praktijkverklaring kunnen deze leerlingen aantonen welke werkprocessen zij in de praktijk kunnen uitvoeren. Deze verklaring geeft geen toegang tot een mbo-opleiding.

In november en december 2015 werden 46 praktijkverklaringen uitgegeven, in 2016 ging het over 1218 verklaringen, in 2017 werden er 1535 verstrekt en alleen al in de eerste drie maanden van 2018 werden 940 praktijkverklaringen behaald. In totaal dus ruim 3700. De meeste praktijkverklaringen (30 ptocent) werden afgegeven in de sector 'Techniek en procesindustrie'. Daarna volgt de sector 'Voedsel, natuur en leefomgeving' met 15 procent van de praktijkverklaringen.

Meer informatie op www.lecso.nl en www.borispraktijkloket.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids