Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

Dinsdag 12 februari zendt NPO 2 de documentaire 'Spiegeldromen' uit. In deze documentaire gaan jongeren de confrontatie aan met hun eigen spiegelbeeld. Ze vertellen open over hun toekomstdromen en over hun kwetsbare kanten. Dit meldt SBB.

De documentaire werd gefilmd met veertien jongeren van drie praktijkscholen: De Rijzert (Den Bosch), het Gomarus College (Groningen) en De Wissel (Goes). Deze scholen begeleiden volgens de zogenoemde Boris aanpak naar toetreding tot de arbeidsmarkt. In de documentaire vertellen de jongeren wat deze ondersteuning voor hen betekent en hoe zij de toekomst voor zich zien als ze het Boristraject hebben voltooid.

Het project Boris is een aanpak voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs om hen te helpen hun plek te vinden op de arbeidsmarkt. De aanpak is gebaseerd op het werkend leren uit het mbo. Belangrijke onderdelen van het traject zijn loopbaanoriëntatie, beroepskeuze, een opleidingstraject op maat en leren in een bedrijf.

De documentaire 'Spiegeldromen' wordt op 12 februari uitgezonden om 20.30 uur op NPO 2.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids