Normal_sbb_bloemen_en_tuincentra_08_hr_0

De SBB gaat vanaf deze week weer op tournee door het land langs diverse erkende leerbedrijven voor mbo-studenten. Met de actieweek SBB on Tour wil de organisatie bedrijven die praktijkleren faciliteren in het zonnetje zetten. Dit meldt SBB.

Bezochte leerbedrijven krijgen een erkenningsbordje met daarop de tekst "U verdient een pluim! Bedankt dat u de toekomst in huis haalt!". Deze kaart kan bijvoorbeeld op de balie worden gezet. Leerbedrijven mogen op hun beurt een school bedanken door een briefkaart in te vullen die de SBB-adviseur bij zijn bezoek aan de school zal overhandigen. De adviseurs inventariseren op hun tournee ook het aantal beschikbare stages en leerbanen. Niet alleen voor mbo'ers maar ook voor zij-instromers en Boris-leerlingen.

De actieweek loopt nog tot 1 juni. Erkende leerbedrijven nog eens extra benadrukken dat ze de toekomst in huis hebben. Daarvoor delen ze een foto van het team en het erkenningsbordje op Facebook of Twitter met de hashtag #toekomstinhuis. De deelnemende bedrijven maken iedere dag kans op 250,-. euro.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids