Tien Assistenten Wonen en Welzijn ontvingen hun praktijkverklaring

Tien Assistenten Wonen en Welzijn van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht hebben in de eerste helft van 2023 een praktijkverklaringstraject doorlopen. Op hun eigen werkplek hebben ze laten zien dat ze bepaalde kennis en vaardigheden beheersen. Op 13 juli ontvingen de Assistenten, tijdens een feestelijke uitreiking bij Woonzorgcentrum de Esdoorn, hun praktijkverklaring. Dat meldt het Deltion College. 

Tijdens het praktijkverklaringstraject zijn de tien deelnemers begeleid door een werkbegeleider of praktijkopleider van ZGIJV. De Assistenten Wonen en Welzijn hebben op hun eigen werkplek laten zien dat ze bepaalde vaardigheden op mbo-niveau 2 beheersen die gevraagd worden van een Helpende Zorg en Welzijn. Er waren geen lessen en examens, maar iedere deelnemer heeft zijn werkprocessen laten beoordelen door de werkbegeleider. 

Praktijkverklaring 

Donderdag 13 juli mochten de Assistenten Wonen en Welzijn hun praktijkverklaring ophalen tijdens een uitreiking in de activiteitenruimte van Woonzorgcentrum de Esdoorn. Dat is een onderdeel van ZGIJV. 

Voor sommigen Assistenten Wonen en Welzijn was dit het allereerste papiertje dat ze hebben gehaald en ze voelen nu ook de erkenning voor hun werk. Na de zomer starten er nog drie andere medewerkers aan dit traject. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk