Normal_vo__docent__voortgezet_onderwijs__uitleg__helpen__onderwijzer

De uitbestedingsmogelijkheden voor voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (vavo) worden verruimd. Er ligt een ontwerpbesluit klaar dat regelt dat minderjarige jongeren mét een havo- of vwo-diploma uitbesteed kunnen worden aan het vavo, om daar een of meer aanvullende vakken te volgen of al behaalde vakken te verbeteren met een hoger cijfer. Dit meldt de MBO Raad.

Het besluit biedt 16- en 17-jarige leerlingen met een havo- of vwo-diploma de mogelijkheid via het vavo één of meer extra havo- of vwo-vakken te behalen. Aanleiding hiervoor kan zijn dat leerlingen in het voortgezet onderwijs een verkeerd profiel hebben gekozen en dit willen rechttrekken of dat zij hun kennisniveau van het gekozen profiel willen verbeteren.
 
Het vavo is direct toegankelijk voor leerlingen vanaf 18 jaar. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen nu 16- en 17-jarigen uitbesteden, wanneer deze leerlingen zijn gezakt voor hun eindexamen of vakken op een hoger niveau willen doen. Met dit ontwerpbesluit wordt het ook mogelijk voor gediplomeerde leerlingen om extra vakken te doen op het niveau waarop ze al zijn gediplomeerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids