Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

De landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar is weer begonnen. Jonge dichters tussen de 12 en 18 jaar worden uitgenodigd maximaal drie zelfgeschreven gedichten in te sturen via www.poeziepaleis.nl. De honderd beste gedichten winnen een plekje in een mooie dichtbundel, Dit meldt Poëziepaleis.

Scholieren in het voortgezet onderwijs en mbo kunnen meedoen aan Doe Maar Dicht Maar met maximaal drie gedichten die ze zelfgeschreven hebben. De gedichten zijn bij voorkeur in het Nederlands. Als de dichter een andere taal als moedertaal heeft, is dat ook toegestaan, mits een vertaling wordt bijgeleverd. Niet alleen klassieke gedichten zijn welkom, ook raps of songteksten worden gewaardeerd.
 
Een vakjury kiest uit de duizenden ingezonden gedichten de honderd beste. Deze komen te staan in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2018. De tien allerbeste dichters, vijf winnaars uit de leeftijdscategorie 12 tot en met 14 jaar en vijf winnaars uit de leeftijdscategorie 15 tot en met 18 jaar, krijgen een uniek cadeau met hun gedicht erop en worden uitgenodigd voor de finale. Hier worden de hoofdprijswinnaars van beide leeftijdscategorieen bekend gemaakt.
 
Tot 5 februari 2018 kunnen de dichters hun zelfgeschreven gedichten insturen via de website www.poeziepaleis.nl. Het Poëziepaleis organiseert meerdere poëzieactiviteiten voor kinderen en jongeren. Naast Doe Maar Dicht Maar zoeken ze bijvoorbeeld de Jonge Dichter des Vaderlands en organiseren ze de jaarlijkse dichtwedstrijd Dichter bij 4 mei, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids