Logo_raadgedicht_logo

Op maandag 10 september 2018 gaat Raadgedicht voor de vierde keer van start. Gedurende tien weken wordt elke maandag een nieuw raadgedicht gepubliceerd. Deelnemers raden naar het ontbrekende woord. Elke vrijdag verschijnt de oplossing in een woordwolk. Dit meldt Raadgedicht.

Steeds meer scholen ontdekken Raadgedicht. Raadgedicht is een interactieve manier van lezen en schrijven. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen.  Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas. Raadgedicht is daarmee een laagdrempelige, kant-en-klare manier om leerlingen actief bij poëzie te betrekken, dichters te leren kennen en het gesprek over een gedicht op gang te brengen.
 
De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters uit Nederland en Vlaanderen. Iedereen vanaf 10 jaar kan gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids