Normal_rss_entry-95946

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek van volgend jaar. Het thema is Theater en het motto luidt 'Uitstromend, in het pluche van de zaal’. Dit meldt ANP.

Peter Verhelst (1962) debuteerde in 1987 met de dichtbundel Obsidiaan. Nu is hij niet alleen gelauwerd dichter en romancier, maar ook spraakmakend regisseur en schrijver bij theaterhuis NTGent.

De Poëzieweek begint op donderdag 25 januari in Vlaanderen en Nederland met de Gedichtendag. Tijdens deze week worden verschillende poëzie-activiteiten georganiseerd rond het thema 'theater'. Daarnaast kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan een landelijke gedichtenwedstrijd. Ook is er lesmateriaal beschikbaar rond poëzie voor leerkrachten voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. 

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van verschillende organisaties die zich inzetten voor poëzie. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids