In 2026 heeft het Griftland College een geheel nieuwe schoolomgeving

Op de grens van Baarn en Soest rijst straks een nieuwe schoolomgeving van het Griftland College. De gebouwen die waarschijnlijk in 2026 klaar zijn, bevinden zich in een groene omgeving én is toegespitst op alle onderwijsbehoeften van de moderne leerling. Er komen zes gebouwen, waarvan twee met vier sportzalen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Overigens is het huidige schoolgebouw ook omgeven door groen, omdat deze pal naast het weiland staat waar het nieuwe pand moet komen. Over het nieuwe onderwijsgebouw gesproken: eze wordt zo gebouwd op grond van vier speerpunten, namelijk duurzaamheid, ict, kunst & cultuur en sport. Volgens rector Kees Versteeg is het mooi dat een school die zich duurzaam noemt, dat ook eindelijk in het gebouw kan laten terugkomen.

Aandacht voor beweging

Buiten wordt flink geïnvesteerd in beweging: er komen hardloop- en wandelpaden om het sportveld, drie pannaveldjes en een beachvollyveld. Ook komt er een fitnessruimte voor binnensport. Binnen krijgen de leerlingen de medeverantwoordelijkheid over hun eigen leren en keuzes. Dit kan betekenen dat kinderen in een klas willen zitten, in een kleine groep of 1-op-1-les nodig hebben. “Daar hebben we nu het gebouw niet voor, alle lokalen zijn nu ongeveer even groot. We willen een gebouw waar flexibiliteit in zit.”

Creativiteit 

Ook is er straks een collegezaal en een theater. Beide uniek voor een middelbare school. Rector Versteeg vindt het belangrijk dat leerlingen worden voorbereid op eventueel hoger onderwijs en daarvoor is een collegezaal voor hem een pre. Het theater/de aula brengt meer aandacht voor toneel en muziek. Op het Griftland College kunnen leerlingen examen doen in muziek, tekenen en handvaardigheid. Creativiteit wordt door de school flink gestimuleerd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky