Normal_copyright_stockfreeimages__voorlezen_lezen_juf_boek

De Groningse Fenniek Jager van het Ubbo Emmius in Winschoten heeft op 13 mei de titel Brugklas Voorleeskampioen Read2Me 2017 gewonnen. Ivy Tellier van het Maerlant-Lyceum in Den Haag is door het publiek uitgekozen tot winnaar van de publieksprijs. Dit meldt Read2Me!

Fenniek las voor uit het boek 'Als slavin geboren' van Marian Hoefnagel. De prijs bestond uit een beker en een waardecheque om een schrijver uit te nodigen in de klas. De vakkundige jury, bestaande uit auteur Maren Stoffels, YouTuber Rijk Hofman en Juan Khalaf, de beste bibliothecaris van 2016, was onder de indruk van haar talent.
 
Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd, die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden. Inmiddels doen er landelijk meer dan 1040 klassen mee van 165 middelbare scholen. ReadtoMe! wordt elk jaar in vier ronden georganiseerd: op school, lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte is er een landelijke finale. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids