Logo_logo_stichting_lezen

De achtste editie van de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassen, is gewonnen door Pieter van Aalst uit Leeuwarden. In een landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019. Dit meldt Stichting Lezen.

Op zaterdag 25 mei werd Pieter van Aalst van het Christelijk Gymnasium Beijers Naudé in Leeuwarden in Podium Hoge Woerd in De Meern door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me!. “De winnaar heeft bewust de keuze gemaakt hoe hij het fragment voorlas. Pauzes, intonatie, volume en lichaamshouding trekken het publiek het verhaal in. Deze voorlezer heeft het allemaal”, aldus juryvoorzitter Maren Stoffels. 
 
Pieter van Aalst die voorlas uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw, heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.351 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. 
 
Ook de publieksprijs ging naar Pieter van Aalst. Hij ging dus met maar twee titels naar huis.
 
Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin auteur Maren Stoffels, bekend van de boeken Escape Room en Fright Night, acteur en YouTuber Elindo Avastia en Lieke Hoefs, coördinator jeugdbibliotheek.nl bij de Koninklijke Bibliotheek, zitting hadden. De presentatie van de finale lag in handen van Luc Elson.
 
De landelijke finale Read2Me! wordt georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen en wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids