Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Het Ubbo Emmius in Winschoten is de eerste middelbare school van Nederland die alle vijf themacertificaten van het project Gezonde School gehaald heeft. Daarmee is de school de 'gezondste' middelbare school van Nederland. Dit meldt RTV Noord.

De school voert al langer beleid om een gezondere levensstijl onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Zo is er een actief anti-rookbeleid, kunnen leerlingen weerbaarheidslessen en reanimatielessen volgen, is er een gezonde schoolkantine en heeft de school een breed sportaanbod.
 
Om een vignet Gezonde School te behalen moet een school voldoen aan een aantal criteria. Door een aanvraag in te dienen legt de school haar resultaten voor aan externe deskundigen, zoals een voedings- of beweegspecialist. Bij een positieve beoordeling mag de school zich drie jaar lang Gezonde School noemen.
 
Een Gezonde School werkt met de Gezonde School-aanpak. Dit betekent dat door de hele school op minimaal één gezondheidsthema aandacht is voor gezondheid en een gezonde leefstijl van kinderen en studenten; in de lesstof, in de schoolomgeving, in de zorgstructuur van de school en in het beleid. Door op deze manier aan gezondheid te werken wordt de kans op effectiviteit vergroot. Een school bepaalt zelf aan welk thema zij extra aandacht besteedt. Voorbeelden van thema’s zijn voeding, bewegen en sport of rook-, alcohol- en drugspreventie. 
 
© Nationale Onderwijsgids