Normal_kjb_4162

Voor het vijfde jaar werd op landelijk niveau Read2Me! georganiseerd; dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. In een spannende landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2016. Sander Bosma van het Greijdanus College in Hardenberg is uiteindelijk door de vakjury verkozen tot Brugklas Voorleeskampioen 2016. Dat meldt Stichting Lezen.

De winnaar las voor uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. Bosma heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.157 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. Ook het publiek heeft een winnaar uitgekozen. Jolie Hol van RSG de Borgen Lindenborg in Leek.

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin auteur Marlies Slegers, bekend van de boeken Onder mijn huid en I Love Liv, acteur Jasper Gottlieb en Lily Knibbeler, algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek zitting hadden. De landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

© Nationale Onderwijsgids