Logo_image

Op 22 mei krijgen de leerlingen en docenten van het Carolus Clusius College (CCC) de prijs voor het beste eTwinning-project uitgereikt door Brusselse vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Het project Migrants en Refugees werd uit meer dan 500 projecten gekozen. De prijs wordt uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie op het CCC. Dit meldt Carolis Clusius College

Docente Amanda van Dijk, docent Kunst en coördinator Tweetalig onderwijs, was samen met haar collega Bart Tip (docent Engels) trekker van het project dat zij met collega’s uit Duitsland, Frankrijk en Noorwegen uitvoerde. Amanda van Dijk: “Ik ben trots op mijn leerlingen en erg blij met deze prijs. De essentie van ons project was leerlingen bewust te maken van het vluchtelingen- en migratievraagstuk in Europa en ze aan het denken te zetten. Het gaat er niet om dat zij allemaal dezelfde mening moeten hebben, maar wel dat ze zich kunnen verplaatsen in iemand anders.”

De leerlingen onderzochten als reporters feiten en meningen rond het vluchtelingenvraagstuk. Als slotstuk van het project maakten ze een digitaal magazine. Het tijdschrift  is een mooie verzameling van artikelen, met feiten over vluchtelingenstromen en vestigingslanden, compleet met kaartjes en grafieken.  Maar ook met persoonlijke stukken: de leerlingen hebben zelf vluchtelingen en migranten geïnterviewd en ook in hun eigen familie blijken de roots vaak elders te liggen. Het zijn voor velen eye openers. Recensies en foto’s maken het magazine compleet en geven een goed beeld van het project, waar ook kunst en literatuur bij zijn betrokken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids