Normal_eiffel-tower-1064991_960_720

Een aantal leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede is gisteren in Parijs geëvacueerd na de schietpartij die plaatsvond op de Champs-Élysées. Enkele leerlingen waren op dat moment in de Eiffeltoren en raakten opgesloten. Dat meldt RTV Oost.

De school uit Enschede was met drie mavo-klassen naar de Franse hoofdstad afgereisd. Een moeder van een van de leerlingen deelde haar zorgen en paniek via Facebook. Ze is blij dat alles goed is afgelopen, maar vraagt zich tegelijkertijd af waarom Parijs nog als schoolreisbestemming wordt gekozen. Voorafgaand aan de trip sprak zij zelfs met haar zoon wat hij zou moeten doen als zich een gevaarlijke situatie zou voordoen.

Omdat de Eiffeltoren relatief dicht bij de Champs-Élysées ligt, werd het hele gebied rondom de toren afgesloten na de schietpartij. De leerlingen van het Bonhoeffer College die nog in de Eiffeltoren waren, konden daar niet weg. Na anderhalf uur werden zij geëvacueerd. Tot die tijd hebben de overige leerlingen in de bus moeten wachten. De begeleiding van de school vindt dat de Franse politie heel goed heeft opgetreden. Er werd rustig te werk gegaan zonder paniek te zaaien.

Tijdens de schoolreis zou de groep leerlingen vandaag nog Montmartre bezoeken. De school volgt nu het reisadvies van de Franse autoriteiten op om te bepalen of dat bezoek nog door kan gaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids