Normal_brandweer

(Novum) - De brand die maandagavond woedt in een basisschool in Bloemendaal is bijna onder controle. Rond 22.10 uur begon de brandweer met afschalen en werd de omvang van de brand teruggebracht van een grote brand naar een middelbrand. Dat meldt een woordvoerder.

"Het sein brand meester is nog niet gegeven, maar we verwachten niet dat dat nog lang zal duren. We zijn nog met twee tankautospuiten aanwezig om het vuur te bestrijden." De zegsvrouw vertelt dat het nablussen nog wel enkele uren zal gaan duren. Vooral omdat zich in de gymzaal van de school veel brandbare materialen bevinden.

Over de schade kon de woordvoerder nog niet veel zeggen. "Daarover is later pas meer te vertellen." De Bos en Duinschool behoort tot de oudste basisscholen van Nederland.

Vanwege de hevige rookontwikkeling en om te voorkomen dat het vuur zou overslaan, werden eerder op de avond iets meer dan tien woningen in de omgeving van de school ontruimd. "De eerste bewoners mogen inmiddels weer terug naar hun huizen met de nadrukkelijke afspraak dat ze nog niet in hun tuinen mogen komen", aldus de zegsvrouw. Er zijn geen gewonden gevallen.