Normal_ambulanceauto

Middelbare school het Martinus College in het Noord-Hollandse Grootebeek is vanochtend ontruimd door de brandweer. Op de school hing een vreemde geur, zeker tien leerlingen en docenten werden onwel of vielen flauw. Dit melden NU.nl, Noord-Hollands Dagblad en Algemeen Dagblad.

Brandweer, politie en ambulances rukten uit en ook een adviseur Gevaarlijke stoffen zijn aanwezig bij de school. Ook een traumahelikopter is geland bij de school. Een van de slachtoffers zou er slecht aan toe zijn. De overige slachtoffers werden ter plaatse onderzocht in ambulances. Hoe zij er nu aan toe zijn is nog niet bekend.

De brandweer is bezig het pand te ontruimen. Leerlingen en docenten die geen klachten hebben, worden opgevangen in de nabijgelegen gymzaal. Ondertussen arriveren bezorgde ouders bij de school, ook zij worden opgevangen in de gymzaal.

Om wat voor stof het gaat en waar de geur vandaan komt is nog bekend gemaakt. Sommige media spreken van traangas. Een leerling vertelt aan Noord-Hollands Dagblad dat plotseling iedereen in de aula begon te hoesten. Ook kregen mensen het benauwd en voelden zich erg misselijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids