Normal_tweede_kamer

Op maandag 6 maart 2017 was het 22ste Nationale Jeugddebat in de Tweede Kamer. Zo’n 150 jongeren gingen in debat met elkaar en met echte politici. Ze zaten in de blauwe zetels waar normaal de Tweede Kamerleden zitten. Dit meldt de Tweede Kamer.

De jongeren debatteerden niet alleen met elkaar, maar ook met echte politici, zoals staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. Het debat met de staatssecretaris ging over het thema 'Jongeren hoger op de politieke agenda'. Daarna waren er debatten met (kandidaat-)Kamerleden. Het eerste debat ging over veiligheid. Daarbij voerden Kamerlid Joram van Klaveren (kandidaat voor de nieuwe partij VNL) en ChristenUnie-kandidaat Don Ceder het woord.
 
Het tweede debat ging over jongeren en politiek. GroenLinks-kandidaat Lisa Westerveld, VVD-kandidaat Bente Becker en PvdA-Kamerlid Duco Hoogland waren hiervoor uitgenodigd. Bij het debat over gezondheid debatteerden mee: SP-kandidaat Sandra Beckerman, Partij voor de Dieren-Eerste Kamerlid Niko Koffeman en PVV-Kamerlid Machiel de Graaf. Het laatste debat ging over onderwijs. Hierbij was SGP-Kamerlid Roelof Bisschop te gast.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids