Normal_cultuur_boek_lezen

Op donderdag 9 maart aanstaande vindt voor de vijftiende keer de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen te Rotterdam, hét grootste Nederlandse eendaagse literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De dag wordt geopend door minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat meldt Passionate Bulkboek.

Voor deze uitverkochte editie van de Dag van de Literatuur komen op 9 maart ruim vijfduizend havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. In totaal beklimmen 28 schrijvers en dichters de zes podia van de Doelen. Hieronder bevinden zich gevestigde auteurs als Herman Koch, Annejet van der Zijl en Kader Abdolah, maar ook jong talent als Lize Spit en Pepijn Lanen zullen optredens verzorgen. Naast heel veel literatuur is er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans. Leerlingen kunnen tevens een bezoek brengen aan de Stripmarkt of de overige activiteiten die zich in de gangen van de Doelen bevinden. Het volledige programma staat op de website van de Dag van de Literatuur.

Om 10:00 uur wordt de dag feestelijk geopend door minister Bussemaker van Onderwijs. Vervolgens start het programma en kunnen de leerlingen luisteren naar voordrachten, in gesprek gaan met schrijvers, de talkshows bijwonen en actief meedoen aan de workshops. Om 16:00 uur is het programma afgelopen. De Dag van de Literatuur wordt georganiseerd door Passionate Bulkboek in samenwerking met onder meer Stichting Schrijvers School Samenleving.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids