Logo_logo__vo-raad__vo_raad

Vensters VO is deze maand een campagne gestart om de scholenvergelijkingssite Scholenopdekaart.nl grotere bekendheid te geven. Daarvoor hebben zij de slogan ‘Scholen op de kaart: omdat je niet zomaar een school zoekt’ gelanceerd. Dit meldt de VO-raad.

De campagne richt zich op ouders waarvan de kinderen in groep 8 zitten. Zij moeten een keuze maken voor een passende middelbare school voor hun kind. In de campagne komen zowel leraren, ouders als achtste-groepers aan het woord over welke informatie zij belangrijk vinden bij het maken van een keuze voor een middelbare school. Ouders worden daarna verwezen naar de website Scholen op de kaart, waarop informatie over basisscholen middelbare scholen is te vinden. De campagne vindt plaats gedurende de schoolkeuzeperiode en wordt vooral online gevoerd, bijvoorbeeld via Facebook, zoekmachineadvertenties en banners op relevante websites.
 
De campagne volgt op eerder onderzoek dat Scholen op de kaart nog niet voldoende bekend was onder de doelgroep. Ook kwam vanuit de leden van de VO-raad het verzoek om de website Scholen op de kaart wat meer te promoten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids