Ans Hekkenberg nieuwe ambassadeur Techniekpact, foto: Twitter

Wetenschapsjournalist en adviseur voor wetenschapscommunicatie Ans Hekkenberg is sinds deze week de nieuwe ambassadeur van het landelijke Techniekpact. Zij is daartoe voorgedragen door minister Bussemaker van Onderwijs. Hekkenberg zal zich samen met André Kuipers, astronaut en eveneens ambassadeur van het Techniekpact, inzetten voor het bevorderen van wetenschap en techniek in het onderwijs. Dit meldt Emerce.

Hekkenberg studeerde natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze werkt als communicatieadviseur bij Stichting FOM. Deze stichting houdt zich bezig met de stimulering en financiering van fundamenteel natuurkundig onderzoek in Nederland. Daarnaast schrijft zij als wetenschapsjournalist voor onder meer het populairwetenschappelijke blad KIJK en de Volkskrant.

Als ambassadeur van het Techniekpact zal Hekkenberg zich met name richten op het interesseren van meisjes voor een technische opleiding op het vmbo en mbo. “Het is heel belangrijk dat er iemand is die kan inspireren om voor wetenschap en techniek te kiezen”, aldus Hekkenberg. “Bij mij was het een docent, maar dat kan iedereen zijn. Ik vind het heel erg leuk dat ik die functie mag gaan vervullen voor de jongeren die hun keuze moeten maken.”

© Nationale Onderwijsgids