Normal_naaktfoto

De politie heeft zes scholieren uit Dordrecht opgepakt omdat ze naaktfoto's van minderjarige meisjes zouden hebben verspreid via fotonetwerk Instagram. Ook zou het zestal zich schuldig hebben gemaakt aan geweld en bedreiging. Dat meldt de NOS.

Vorige week werd duidelijk dat er meerdere naakfoto's van jonge meisjes opdoken op het internet. Het zou gaan om meiden uit Dordrecht en omstreken. Na het verschijnen van de foto's hield de politie enkele profielen op sociale media nauwgezet in de gaten. De foto's worden op verschillende profielen op Instagram geplaatst en verdwenen hierna ook weer. 

Het is vooralsnog onduidelijk of de recente arrestaties iets te maken hebben met de foto's. De politie wil alleen kwijt dat de het om een groep jongeren gaat die voornamelijk in de Dordtse wijk Sterrenburg overlast veroorzaakt. De zes scholieren zijn tussen de veertien en zeventien jaar oud.

Eerder deze maand werd bekend dat de politie onderzoek doet naar verspreiding van kinderporno via Instagram waardoor leerlingen van een of meer Tilburgse scholen zijn getroffen. Ook zouden er seksueel getinte foto's van leerlingen uit het Brabantse Oisterwijk gedeeld zijn op Instagramaccounts. 

© Nationale Onderwijsgids