Zijn studentenwoningen wel veilig? 'Veel studenten weten dit niet'

Nieuwe studenten die deze week meedoen aan de Intreeweek in Amsterdam krijgen een flyer van de campagne ‘Hoe Veilig Woon Jij Eigenlijk?’. Barbara de Wolf wil met deze actie studenten waarschuwen voor onveilige studentenwoningen. Zij verloor vorig jaar haar zoon Seb. Hij viel uit het raam van zijn studentenwoning. Dat meldt AT5.

“De meeste studenten zijn allang blij dat ze een kamer hebben gevonden”, aldus Barbara. “Over een veilige woning wordt vervolgens niet meer nagedacht.” Ook heerst er angst onder studenten om hun mond open te trekken tegen de verhuurder. Ze denken vaak, voor mij nog tien anderen die in die woning mogen wonen als ik brutaal ben. 

Metrostations en Instagram 

De boodschap van ‘Hoe Veilig Woon Jij Eigenlijk?’ wordt niet alleen verspreid door middel van flyers uitdelen tijdens de Intreeweek. Burgemeester Halsema postte ook een bericht op haar Instagram over de campagne. Ook wordt er door vrienden van Seb geflyerd op straat en is de actie ook op metrostations in Amsterdam te zien. “Al zijn er maar een paar mensen die nu gaan checken of ze veilig wonen waarbij dat niet het geval is, dan is de actie voor mij geslaagd”, aldus Barbara. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk