Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon1_jpg

De ministeries van Economische Zaken en Onderwijs willen onderzoek doen naar internationale scholen in Nederland. Het is gebleken dat voor veel scholen een wachtlijst bestaat, terwijl de stroom van buitenlandse bedrijven naar Amsterdam nog altijd toeneemt. Dit meldt het Parool.

Het onderzoek moet meer inzicht geven in het geheel van vraag en aanbod op internationale scholen in Nederland. Het agentschap NFIA, dat verantwoordelijk is voor het binnenhalen van buitenlandse bedrijven, had het ministerie over de problemen geïnformeerd.  
 
Nederland blijkt tot nu toe aantrekkelijk te zijn voor buitenlandse bedrijven. Buitenlandse bedrijven zijn ook voordelig voor de Nederlandse economie. Dus wil de regering deze bedrijvenstroom vanuit het buitenland graag handhaven. Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken verklaart: “Er is Nederland veel aan gelegen om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te houden voor buitenlandse bedrijven.” 
 
Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek zal het kabinet indien nodig maatregelen nemen. Of deze maatregelen dan ook op alle scholen doorgevoerd kunnen worden, is nog maar de vraag. De meeste internationale scholen zijn privéscholen, waarop het kabinet geen directe invloed heeft.  
 
© Nationale Onderwijsgids