Inburgeringscursus voor expats in Amsterdam om onderdeel van stad te zijn

De Partij van de Arbeid in Amsterdam wil dat Amsterdamse bedrijven die expats naar de stad halen ook gaan begeleiden tijdens het inburgeren. Een cursus burgerschap zou verplicht moeten zijn voor de expats. De bedrijven zouden de expats ook moeten motiveren om op een sportclub te gaan of om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat meldt AT5.

De cursus moet de kloof tussen Amsterdammers en expats kleiner laten worden. De cursus wordt in Amsterdam ontwikkeld en is geen officiële inburgeringscursus. De bedrijven zelf moeten de cursus aan de expats aanbieden en ook voor ze betalen.

Taallessen en kennismakingen 

De PvdA heeft wel een idee over hoe de cursus eruit moet komen te zien. Taallessen zitten erbij in, maar ook kennismakingen met buurtinitiatieven en het verenigingsleven. Op die manier worden de expats een onderdeel van de stad en leven ze niet meer in hun eigen bubbel.

Meedoen 

Fractievoorzitter Lian Heinhuis pleit ervoor dat bedrijven expats moeten motiveren om mee te doen in de buurt. “Amsterdam is een sociale stad met het karakter van een groot dorp. Dat karakter moeten we beschermen en we moeten ervoor zorgen dat Amsterdam niet inwisselbaar wordt met elke andere stad in de wereld.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk