Logo_amsterdam_logo_gemeente

Er is een groeiend tekort aan plekken op internationale scholen voor expats in Amsterdam. Dit kan naast het woningtekort 'een knelpunt of zelfs een strop zijn' voor internationale bedrijven, aldus Arnold Goddijn, topman van TomTom. Dit meldt Het Parool.

Het tekort aan plekken op internationale scholen is voornamelijk een probleem voor internationale werknemers met een gezin. Hiermee staan de ambities van Amsterdam onder druk. De gemeente wil uitgroeien tot een centrum van startende bedrijven. Daarnaast wil het profiteren van de Brexit door bedrijven uit Londen aan te trekken. Maar door het tekort aan internationale scholen en aan woningen kan het zijn dat expats Amsterdam gaan mijden.
 
Volgens wethouder Kajsa Ollongren van Economische Zaken wil de gemeente in de komende vier jaar 1500 extra plaatsen realiseren op internationale scholen. Ook worden er voor 2025 50.000 extra woningen gecreëerd.  
 
Momenteel zijn er in de regio Amsterdam acht internationale scholen, waarop in totaal 5400 leerlingen zitten. Veel expats willen dat hun kinderen naar Amsterdamse scholen gaan. Daarom wordt ook gewerkt aan een beter internationaal lesaanbod op reguliere basisscholen en middelbare scholen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids